Οι <<Μαμάδες-Μέλλουσες Μαμάδες>> δημιουργήθηκαν στο facebook και στη συνέχεια σαν Blog,τον Δεκέμβρη του 2010!
Σας περιμένουμε λοιπόν και 'σας στην όμορφη παρεϊτσα μας https://www.facebook.com/#!/groups/Mamades.MellousesMamades/
--------------------------------
E-mail επικοινωνίας:
Vivi911947@hotmail.com
--------------------------------

Τρίτη, 10 Ιουλίου 2012

Γόνιμες μέρες..Ξέρεις να τις υπολογίσεις?

Υπολογισμός της πιθανής ημερομηνίας του τοκετού!
Η πιθανή ημερομηνία τοκετού υπολογίζεται βάσει της τελευταίας περιόδου της γυναίκας.(Πρώτη μέρα της τελευταίας περιόδου +9 μήνες+1 εβδομάδα).
Ένας υπέρηχος δίνει επίσης έναν πιο ακριβή προσδιορισμό.Παρ’ όλα αυτά η πιθανή ημερομηνία τοκετού παραμένει πιθανή και όχι βεβαία.

http://youtu.be/Vp-f6F6pdg4
Είναι τελικά πολλές οι νέες αλλά και οι νέοι που δεν έχουν στοιχειώδη γνώση των γόνιμων ημερών στον κύκλο της γυναίκας,με αποτέλεσμα να μη μπορούν να εφαρμόσουν μια επιστημονικά αποδεκτή μέθοδο αντισύλληψης και να οδηγούμαστε έτσι ασθενείς και γιατροί στη μέθοδο της πυρόσβεσης τη διακοπή μιας ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης.Η λύση αυτή είναι ότι χειρότερο για το ζευγάρι και κυρίως για τη γυναίκα.

Γι' αυτό έκρινα σκόπιμο να επανέλθουμε σε αυτό το χιλιοειπωμένο αλλά πάντα επίκαιρο θέμα.Για να υπολογίσει κανείς την ημέρα της ωοθυλακιορρηξίας μιας γυναίκας,με βάση την περίοδό της πρέπει να υπάρχουν οι εξής προϋποθέσεις
.
  • Η γυναίκα να έχει τακτικό κύκλο 28 ημερών για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των τελευταίων 6 μηνών.Να έχουν περάσει τουλάχιστον 2 χρόνια από την έναρξη της περιόδου.
  • Σε κύκλο λοιπόν 28 ημερών η ωοθυλακιορρηξία ή ωορρηξία για συντομία,γίνεται γύρω στην 14η μέρα.Το ωάριο ζει περίπου 24-48 ώρες.Άρα η γόνιμες μέρες είναι από την 14η έως την 16η.Ναι αλλά και το σπερματοζωάριο ζει 24 έως το πολύ 48 ώρες.Άρα οι γόνιμες μέρες αρχίζουν από την 12η έως την 16η μέρα.Επειδή όμως η ωορρηξία μπορεί και να καθυστερήσει 1-2 μέρες πάμε μέχρι την 18η μέρα.Αυτά για τα ζευγάρια που επιδιώκουν εγκυμοσύνη.
  • Για εκείνους που θέλουν να την αποφύγουν πρέπει να προσθέσουμε άλλες 22 μέρες στην αρχή και το τέλος και να πούμε ότι οι γόνιμες και επομένως επικίνδυνες μέρες είναι από την 10η έως την 20η μέρα και για να το θυμόμαστε καλύτερα,λέμε ότι επικίνδυνο είναι το μεσαίο δεκαήμερο του κύκλου.
  • Αν βέβαια ο κύκλος της γυναίκας είναι 26 ή 24 μέρες,η ωοθυλακιορρηξία και επομένως το διάστημα κινδύνου,μετατίθεται αντίστοιχα 2 ή 4 μέρες νωρίτερα.Το ίδιο συμβαίνει και όταν ο κύκλος είναι ας πούμε 30-32 ημερών.Το διάστημα κινδύνου μετατίθεται 2-4 μέρες αργότερα.Αυτά για τις γυναίκες που έχουν σταθερό κύκλο. Γιατί αν ο κύκλος είναι ανάμεσα στις 24-35 ή και 40 μέρες,δεν μπορεί να γίνουν τέτοιοι υπολογισμοί και μπορεί εύκολα να πέσουμε έξω.

Το μεσαίο λοιπόν δεκαήμερο ισχύει για όσους χρησιμοποιούν προφυλακτικό ή και εκείνους που θέλουν να τεκνοποιήσουν και μόνο για σταθερούς κύκλους.Για τους υπόλοιπους τα πράγματα είναι δύσκολα όσον αφορά την αντισύλληψη και θα πρέπει να χρησιμοποιούν το προφυλακτικό ανελλιπώς ή ακόμα καλύτερα,η γυναίκα να πάρει αντισυλληπτικό χάπι που αφενός θα ρυθμίσει τον κύκλο της,αφετέρου θα την απαλλάξει από το άγχος μιας ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου