Οι <<Μαμάδες-Μέλλουσες Μαμάδες>> δημιουργήθηκαν στο facebook και στη συνέχεια σαν Blog,τον Δεκέμβρη του 2010!
Σας περιμένουμε λοιπόν και 'σας στην όμορφη παρεϊτσα μας https://www.facebook.com/#!/groups/Mamades.MellousesMamades/
--------------------------------
E-mail επικοινωνίας:
Vivi911947@hotmail.com
--------------------------------

Τετάρτη, 3 Ιουλίου 2013

Απέβαλα.. Και τώρα?

Μετά από μια αποβολή είναι απαραίτητο για κάθε γυναίκα να βρει χρόνο να πενθήσει την απώλεια!
Ίσως να μην κατανοούν πολλοί γύρω σας αυτό που σας συμβαίνει και να θεωρούν παράλογα τα δάκρυα και τον πόνο για κάτι που ποτέ δεν είχατε.. Όμως η ουσία είναι ότι η απώλεια είναι αληθινή και επώδυνη.. Όπως κάθε απώλεια,είναι απαραίτητο για την ψυχική σας υγεία να διαχειριστείτε τα συναισθήματά σας και να μην τα αποφύγετε ούτε να τα αμφισβητείτε!


Το πιο σύνηθες συναίσθημα που βιώνουν οι γυναίκες μετά από μια αποβολή είναι η θλίψη κι αυτό σημαίνει ότι πρέπει να υπάρξει η περίοδος του πένθους μετά την αποβολή ή θανάτου του εμβρύου. Ίσως να νοιώθετε ότι είναι αδυναμία σας η θλίψη.. Αυτό που πρέπει να θυμάστε είναι ότι είναι ένα φυσιολογικό ανθρώπινο συναίσθημα που βιώνει κάθε άνθρωπος.. Δεν υπάρχει συγκεκριμένο χρονικό όριο σε αυτή την περίοδο μετά από μια τέτοια απώλεια.. Ποικίλλει από γυναίκα σε γυναίκα καθώς μερικές χρειάζονται μόνο λίγες μέρες ενώ άλλες μερικές εβδομάδες ή και μήνες.. Σε περίπτωση που έχουν υπάρξει πολλές αποβολές,το πένθος είναι κάτι ακόμα πιο επώδυνο και χρειάζεται περισσότερο χρόνο να επουλωθεί!

Όμως η θλίψη δεν είναι το μόνο συναίσθημα!
 
Κατάθλιψη,απομόνωση, μοναχικότητα αναφέρονται συχνά από γυναίκες που έχασαν την κύησή τους.. Ενώ αυτά τα συναισθήματα είναι φυσιολογικά,υπάρχουν φορές που επηρεάζουν καθημερινές σας δραστηριότητες και τότε χρειάζεται να συμβουλευτείτε ειδικό.. Δεν είναι καλό να αφήσετε τον καιρό να περνάει αν παρατηρήσετε ότι δυσκολεύεστε όλο και περισσότερο να το διαχειριστείτε μέρα με την μέρα!
 

Άλλη μια συνήθης αντίδραση στην αποβολή είναι η κατηγορία του εαυτού!
 
Συχνά η γυναίκα σκέφτεται ότι μπορεί να έκανε εκείνη κάτι λάθος ή ότι δεν πρόσεξε κατά κάποιο τρόπο κι αυτό να έρχεται συνεχώς στο μυαλό της.. Έντονος θυμός και ζήλια για φίλες που είναι έγκυες μπορεί να είναι επίσης κάτι που βιώνετε αλλά όσο ενοχλητικά και να είναι αυτά τα συναισθήματα,θα περάσουν!

Σε τέτοιες περιόδους,η σχέση με τον σύντροφό σας μπορεί να είναι εντόνως τεταμένη και είναι αναμενόμενο εφόσον και οι δύο ζείτε πολύ φορτισμένη στιγμή και το πιο εύκολο είναι να απομακρυνθείτε ο ένας από τον άλλον.. Είναι δύσκολο να εκφράσετε ανοιχτά τα συναισθήματά σας αλλά είναι πάρα πολύ σημαντικό να το κάνετε και να συζητήσετε ό,τι σας επιβαρύνει.. Είναι πολύ πιθανό ο σύντροφός σας να μην ξέρει πώς να αγγίξει το θέμα αυτό μαζί σας και να φοβάται μην σας αναστατώσει.. Αν δεν είστε έτοιμη να το συζητήσετε,να είστε ειλικρινής μαζί του ενημερώνοντάς τον ότι θα το κάνετε όταν νοιώθετε έτοιμη!

Αν παρατηρείτε ότι η σχέση σας επιβαρύνετε πολύ από αυτή την κατάσταση,τότε θα ήταν φρόνιμο να δείτε σύμβουλο σχέσης να σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε το πένθος μαζί.

Η συμβουλευτική μπορεί να σας βοηθήσει πολύ ώστε να βγάλετε από μέσα σας πνιγμένα συναισθήματα.. Μπορεί να επιθυμείτε να συμμετέχετε σε ομάδα με άτομα που αντιμετωπίζουν την ίδια κατάσταση και σαφώς θα σας βοηθήσει κάτι τέτοιο εφόσον το να ακούσετε ιστορίες παρόμοιες με τη δική σας θα μειώσει το συναίσθημα απομόνωσης και μοναξιάς!

Η οικογένεια και οι φίλοι σας είναι εξαιρετική πηγή ενδυνάμωσης και υποστήριξής σας ομοίως.. Όμως αν δείτε ότι αγνοούν αυτό που περνάτε και αυτό χειροτερεύει την συναισθηματική σας κατάσταση,αποφύγετέ το.. Γιατί μπορεί να θυμώσετε μαζί τους και να πληγωθείτε κι αυτό θα σας κάνει να αποξενωθείτε κοινωνικά από τους πιο κοντινούς σας ανθρώπους!

Προσπαθήστε να θυμάστε ότι ίσως ο λόγος που το αγνοούν είναι ότι δεν θέλουν να σας αναστατώσουν φέρνοντας στο τραπέζι αυτό που σας πονάει.. Να είστε όσο πιο ειλικρινείς δύναται με την οικογένεια και τους φίλους σας και να μην φοβάστε να τους μιλήσετε όταν έχετε την ανάγκη να σας ακούσουν.

Κάθε γυναίκα αντιμετωπίζει διαφορετικά την απώλεια!
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου