Οι <<Μαμάδες-Μέλλουσες Μαμάδες>> δημιουργήθηκαν στο facebook και στη συνέχεια σαν Blog,τον Δεκέμβρη του 2010!
Σας περιμένουμε λοιπόν και 'σας στην όμορφη παρεϊτσα μας https://www.facebook.com/#!/groups/Mamades.MellousesMamades/
--------------------------------
E-mail επικοινωνίας:
Vivi911947@hotmail.com
--------------------------------

Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2012

Το πρώτο του χαμογελάκι!:)

Το πρώτο χαμόγελο του μωρού σας είναι μια αξέχαστη στιγμή που θα μείνει βαθιά χαραγμένη μέσα σας.
Μια ημέρα όταν μωράκι είναι περίπου έξι μηνών θα κοιτάξετε μέσα στην κούνια του και θα δείτε το καθάριο προσωπάκι του να φωτίζεται από ένα πλατύ χαμόγελο.

Αυτό η πρώτη του αυθόρμητη εκδήλωση χαράς είναι η καλύτερη επιβράβευση των κόπων σας που ως τώρα το ταίζατε,το φροντίζατε και τρέχατε να το αλλάξατε αμέσως.Αυτό το χαμόγελο σε συνδυασμό με χαρούμενους ήχους και κινήσεις,είναι μια δυνατή στιγμή για το γονιό που πολλές φορές αδυνατεί να συνειδητοποιήσει αν όλα αυτά συμβαίνουν πράγματι στα αλήθεια και δεν είναι αποκύημα της φαντασίας του.

Στο σημείο αυτό αξίζει να αναφερθεί ότι μερικοί γιατροί επιμένουν ότι το χαμόγελο των μωρών σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα από τη γέννησή τους ενδεχομένως να αποτελεί μια αντίδραση σε ένα ταραγμένο στομάχι και σημειώνουν επίσης ότι τα πολύ μωρά χαμογελούν ακόμα και στον ύπνο τους.

Οι γονείς όμως προτιμούν να πιστεύουν κάτι διαφορετικό.Αν παρατηρήσετε προσεκτικά το μωράκι σας όταν χαμογελάει θα ανακαλύψετε ότι οι εκφράσεις και οι μορφασμοί του διαφέρουν και ότι το χαμόγελο αποτελεί σαφή ανταπόκριση στον γύρω κόσμο και ιδιαίτερα στα ανθρώπινα πρόσωπα. Γρήγορα θα μάθετε πώς να προκαλείτε το χαμόγελο με τη δική σας συμπεριφορά.Πηγαίνοντας για παράδειγμα πάνω από την κούνια,με λίγες λέξεις, με ένα χάδι μπορείτε να κάνετε το μωρό να χαμογελάσει πλατιά και να αρχίσει να στριφογυρίζει χαρούμενα.

Στην αρχή,τα χαμόγελα του μωρού δεν απευθύνονται σε σας.Το προσωπάκι του θα δείτε να ακτινοβολεί σχεδόν κάθε φορά που κάποιος μπαίνει στο περιορισμένο οπτικό του πεδίο,ακόμα κι αν αυτός είναι άγνωστος.Τα χαμόγελα,που δείχνουν ότι το μωρό πραγματικά αναγνωρίζει τα πρόσωπα των ανθρώπων,έρχονται κατά τον τέταρτο μήνα.
Παρ' όλα αυτά,το πρώτο χαμόγελο σηματοδοτεί μια νέα αναπτυξιακή φάση του μωρού,το οποίο πλέον είναι έτοιμο να ξεκινήσει την πρώτη του κοινωνική συναναστροφή.

Τα μωρά δεν διαφέρουν σε τίποτα από τους υπόλοιπους ανθρώπους.Ξαπλωμένο στην κούνια του,το μωρό προσφέρει αβίαστα το χαμόγελό του για να τραβήξει την προσοχή σας.Αν η προσοχή τού δοθεί,το χαμόγελο ενισχύεται.Αν το πρώτο χαμόγελο δεν τύχει της απαραίτητης ανταπόδοσης,το μωρό σύντομα θα πάψει να χαμογελάει και πολύ γρήγορα θα σταματήσει την προσπάθεια επικοινωνίας του με τον κόσμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου