Οι <<Μαμάδες-Μέλλουσες Μαμάδες>> δημιουργήθηκαν στο facebook και στη συνέχεια σαν Blog,τον Δεκέμβρη του 2010!
Σας περιμένουμε λοιπόν και 'σας στην όμορφη παρεϊτσα μας https://www.facebook.com/#!/groups/Mamades.MellousesMamades/
--------------------------------
E-mail επικοινωνίας:
Vivi911947@hotmail.com
--------------------------------

Σάββατο, 11 Μαΐου 2013

Γιορτή της Μητέρας ~ 12/5/2013

Η γιορτή της μητέρας ή Ημέρα της Μητέρας είναι κινητή εορτή προς τιμήν της μητέρας & γιορτάζεται κάθε χρόνο την δεύτερη Κυριακή του μήνα Μάη!

Εγκαθιδρύθηκε τον 20ο αιώνα & προέρχεται από το αγγλικό & το αμερικάνικο κίνημα των γυναικών.
Η Αμερικανίδα Ann Maria Reeves Jarvis διοργάνωσε για πρώτη φορά το 1865 ένα κίνημα με το όνομα "Mothers Friendships Day" & συναντήσεις με το όνομα "Mothers Day Meetings",κατά τις οποίες οι μητέρες αντάλλασσαν απόψεις & εμπειρίες.

Το 1870 η Julia Ward Howe διοργάνωσε μια εκδήλωση φιλειρηνικής συγκέντρωσης μητέρων με το σλόγκαν "peace and motherhood" με σκοπό τα παιδιά να μην στέλνονται στον πόλεμο.

Δεν είναι τυχαίο που έχει καθιερωθεί ως ημέρα γιορτής της μητέρας η 2η Κυριακή του Μάη.

Για μια τόσο σημαντική & γεμάτη από όμορφα & δυνατά συναισθήματα γιορτή,ακόμη & η φύση θα έπρεπε να είναι γεμάτη από τα αμέτρητα χρώματα & αρώματα των ολάνθιστων λουλουδιών.
Ξέρω πως ίσως υπάρχουν παιδιά,νέοι ή ακόμη & ηλικιωμένοι,που δυστυχώς δεν μπόρεσαν να γνωρίσουν το μεγαλείο της ψυχής της μάνας & ήταν υποχρεωμένοι να διαβούν το μονοπάτι της ζωής χωρίς την πολύτιμη παρουσία της.. Σ' εκείνους εύχομαι να βρήκαν ή να βρούν την δύναμη να συγχωρήσουν & να προσπαθήσουν στην δική τους οικογένεια να δώσουν απλόχερα όλα εκείνα τα συναισθήματα που οι ίδιοι στερήθηκα!
Για όλους τους άλλους ελπίζω να γνωρίζουν πως η ζωή μιας μητέρας είναι γεμάτη από ευθύνες,άγχος,ανησυχίες,θυσίες,ερωτηματικά,καρδιοχτύπια,προβλήματα αλλά & από απέραντη αγάπη,που χαρίζει στα παιδιά της χωρίς αντάλλαγμα & πρωταρχικός της στόχος είναι μέσα στα μάτια τους να βλέπει να καθρεφτίζεται μόνο η ευτυχία!
 
Ας πούμε λοιπόν ΧΡΌΝΙΑ ΠΟΛΛΆ σ' όλες τις μανούλες & μέλλουσες μανούλες του κόσμου & ένα μεγάλο ευχαριστώ που υπάρχουν για να μας θυμίζουν την δύναμη της ανιδιοτελούς αγάπης!
 
 
"Μανούλα μου χρόνια πολλά,χρόνια ευτυχισμένα!
Χρόνια γεμάτα από χαρά & γέλιο στολισμένα!

Μονάχα κάτι θα σου πω σήμερα στη γιορτή σου..
Πως είναι δώρο απ' το Θεό να είμαι το παιδί σου!"
 
 
 
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου