Οι <<Μαμάδες-Μέλλουσες Μαμάδες>> δημιουργήθηκαν στο facebook και στη συνέχεια σαν Blog,τον Δεκέμβρη του 2010!
Σας περιμένουμε λοιπόν και 'σας στην όμορφη παρεϊτσα μας https://www.facebook.com/#!/groups/Mamades.MellousesMamades/
--------------------------------
E-mail επικοινωνίας:
Vivi911947@hotmail.com
--------------------------------

Παρασκευή, 19 Αυγούστου 2011

Οι πρώτες 1000 ημέρες στη ζωή ενός παιδιού είναι οι κρίσιμες!

Οι πρώτες χίλιες ημέρες στη ζωή ενός παιδιού παίζουν καθοριστικό ρόλο στη μετέπειτα εξέλιξη της υγείας του,υποστηρίζουν επιστημονικές μελέτες.
Συγκεκριμένα έχει διαπιστωθεί ότι οι εννέα μήνες στη μήτρα της μητέρας και τα δύο πρώτα χρόνια μετά τη γέννηση του παιδιού,μπορεί να επηρεάσουν μόνιμα την μακροπρόθεσμη υγεία του-από τις πιθανότητες να παρουσιάσει διαβήτη ή προβλήματα στην καρδιά μέχρι το μελλοντικό του βάρος και προσδόκιμο ζωής.

Η θεωρία αναπτύχθηκε έπειτα από δεκαετίες ερευνών από τον καθηγητή Ντέιβιντ Μπάρκερ και τους συνεργάτες του στο πανεπιστήμιο του Σάουθαμπτον στη Βρετανία.
Οι ερευνητές πιστεύουν ότι υπάρχουν ορισμένα στάδια στη ζωή του παιδιού που είναι κρίσιμα για την ανάπτυξή του.Αν οι συνθήκες δεν είναι οι ιδανικές σε καθένα από αυτά τα στάδια,τότε μπορεί να εμφανιστούν προβλήματα υγείας στη μετέπειτα ζωή του.

Πολλοί από αυτούς τους κινδύνους ανακύπτουν ήδη όταν το παιδί είναι ακόμη έμβρυο.Η κακή διατροφή της μητέρας επηρεάζει όχι μόνο το βάρος του αγέννητου παιδιού αλλά και το πόσο καλά λειτουργεί ο πλακούντας,ενώ επιβλαβείς συνήθειες όπως το κάπνισμα,τα ναρκωτικά ακόμη και το στρες προκαλούν έτι σοβαρότερα προβλήματα.Ο δρ. Μπάρκερ πιστεύει ότι πολλά προβλήματα υγείας στη ζωή ενός ατόμου έχουν τις ρίζες τους στην κακή ανάπτυξη μέσα στη μήτρα.
Διαπίστωσε ότι όσο πιο ελαφρύ γεννιέται ένα μωρό τόσο μεγαλύτερες πιθανότητες έχει να εμφανίσει καρδιαγγειακά προβλήματα στην ενήλικη ζωή του.
Κατά μέσο όρο,ένα μωρό που γεννιέται λιγότερα από δυόμισι κιλά έχει διπλάσιες πιθανότητες να πεθάνει αργότερα από καρδιακή προσβολή από ένα μωρό που γεννιέται κοντά στα τέσσερα κιλά.

Πιστεύεται ότι όταν οι θρεπτικές ουσίες στη μήτρα είναι περιορισμένες,τότε διοχετεύονται προς τον εγκέφαλο αφήνοντας την καρδιά εξασθενημένη.

Επιπλέον καθώς τα παγκρεατικά κύτταρα που παράγουν την ινσουλίνη αναπτύσσονται στη μήτρα,οι συνθήκες για την εμφάνιση διαβήτη επίσης καθορίζονται σε εκείνη την περίοδο.
Σύμφωνα με τον δρ. Μπάρκερ αυτές οι πρώιμες επιπτώσεις στην υγεία ενός ανθρώπου είναι μόνιμες,γεγονός που σημαίνει ότι η γυναίκα πρέπει να τρέφεται υγιεινά και να μην υποκύπτει σε επιβλαβείς συνήθειες στη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου