Οι <<Μαμάδες-Μέλλουσες Μαμάδες>> δημιουργήθηκαν στο facebook και στη συνέχεια σαν Blog,τον Δεκέμβρη του 2010!
Σας περιμένουμε λοιπόν και 'σας στην όμορφη παρεϊτσα μας https://www.facebook.com/#!/groups/Mamades.MellousesMamades/
--------------------------------
E-mail επικοινωνίας:
Vivi911947@hotmail.com
--------------------------------

Κυριακή 14 Αυγούστου 2011

β χοριακή γοναδοτροπίνη (bCG)

Είναι η ορμόνη της εγκυμοσύνης,η οποία παράγεται από τον πλακούντα με την πραγματοποίηση της εμφύτευσης του ωαρίου,1 εβδομάδα περίπου από την γονιμοποίησή του.
Η τιμή της συνεχίζει να ανεβαίνει μέχρι περίπου την 10-12 εβδομάδα,οπότε είτε σταθεροποιείται είτε μειώνεται.

Πολλές γυναίκες αναρωτιούνται εάν έχουν μια φυσιολογική τιμή β χοριακής γοναδοτροπίνης ή όχι.

Στις περισσότερες φυσιολογικές εγκυμοσύνες με τιμή χοριακής κάτω από 1200 mlU/ml,η τιμή της ορμόνης συνήθως διπλασιάζεται κάθε 48-72 ώρες και συνήθως αυξάνεται κατά 60% το λιγότερο,κάθε 2 ημέρες.

Καθώς η εγκυμοσύνη εξελίσσεται,ο ρυθμός αύξησης μειώνεται σημαντικά.Μεταξύ 1200 και 6000 mlU/ml,η ορμόνη συνήθως διπλασιάζεται σε 72-96 ώρες.Για τιμή από 6000 mlU/ml και πάνω χρειάζονται περισσότερες από 4 μέρες για να διπλασιαστέι η τιμή,αλλά δεν αυτή την περίπτωση δεν έχει πολύ μεγάλη σημασία να παρακολουθείς τα επίπεδα της χοριακής καθώς η αύξηση είναι φυσιολογικά μικρότερη και δεν σχετίζεται με την καλή εξέλιξη της εγκυμοσύνης.
Μετά από 2-3 μήνες η αύξηση θα μειωθεί ακόμη περισσότερο και τελικά τα επίπεδα της χοριακής θα πέσουν προτού φτάσουν σε ένα ανώτερο σημείο για όλη την διάρκεια της εγκυμοσύνης.


Δεν υπάρχει στην πραγματικότητα μια μοναδική φυσιολογική τιμή για την χοριακή,αλλά υπάρχει ένα ευρύ φάσμα καθώς η εγκυμοσύνη προχωρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου