Οι <<Μαμάδες-Μέλλουσες Μαμάδες>> δημιουργήθηκαν στο facebook και στη συνέχεια σαν Blog,τον Δεκέμβρη του 2010!
Σας περιμένουμε λοιπόν και 'σας στην όμορφη παρεϊτσα μας https://www.facebook.com/#!/groups/Mamades.MellousesMamades/
--------------------------------
E-mail επικοινωνίας:
Vivi911947@hotmail.com
--------------------------------

Τρίτη, 4 Οκτωβρίου 2011

"Η ΑΓΚΑΛΙΆ"..Σύλλογος προστασίας αγέννητου παιδιού

Ο Σύλλογος Προστασίας Αγέννητου Παιδιού-"Η Αγκαλιά" υπάρχει για όλες εκείνες τις μητέρες που επέλεξαν να φέρουν στον κόσμο το παιδί τους,ακούγοντας μόνο τη φωνή του.

Είναι σωματείο φιλανθρωπικό μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα,που ιδρύθηκε το 1998,εγγεγραμμένο στα μητρώα των Μ.Κ.Ο. του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (Εθνικό Μητρώο με Αριθμό 09110ΦΣΕ16006Ο12Ν/0612 και Ειδικό Μητρώο Εθελοντικών μη Κυβερνητικών Οργανώσεων:09110ΦΣΕ16006Ο12Ν/0539).

Με το Κέντρο Φροντίδας Μητέρας και Παιδιού "Η Αγκαλιά" παρέχει εντελώς δωρεάν υπηρεσίες και συμπαραστέκεται με ανιδιοτέλεια,αγάπη και σεβασμό στις γυναίκες εκείνες έγγαμες ή άγαμες,που διάφοροι λόγοι,κυρίως εγκατάλειψης,κακοποίησης,αλλά και κοινωνικοοικονομικοί,τις πιέζουν να οδηγηθούν στην βίαιη αφαίρεση της ζωής του εμβρύου-παιδιού τους.Προσφέρει προστασία στο παιδί από την κύησή του και μετά τον τοκετό,στη μητέρα του ηθική και υλική στήριξη.Γενικώς στηρίζει το θεσμό του γάμου και της οικογένειας και ενθαρρύνει την τεκνογονία.
Παράλληλα συμβάλλει στην ενημέρωση του κοινού,σε όλη την Ελλάδα,πάνω σε θέ­μα­τα που αφορούν στην εγκυμοσύνη,στη μητρότητα,στα ανθρώπινα δικαιώματα,στο δημογραφικό,με την οργάνωση σεμιναρίων,διαλέξεων,ομιλιών,ημερίδων και με την εκτύπωση και τη διανομή εντύπων.

Έτσι όλοι εκείνοι,τα μέλη,οι εργαζόμενοι,οι φίλοι,οι εθελοντές και οι χορηγοί που υποστηρίζουν την υλοποίηση των σκοπών του Συλλόγου,αγκαλιάζουν την έγκυο και το έμβρυο-και στη συνέχεια τη μητέρα και το παιδί της-με φροντίδα και αγάπη,αισθανόμενοι ότι,όλοι μαζί,δημιουργούνε μια μεγάλη οικογένεια.Μια μεγάλη και ζεστή αγκαλιά,που λέγεται Σύλλογος Προστασίας Αγέννητου Παιδιού. Στη σκέψη και τη ματιά όλων καθρεφτιζόταν πάντα αυτή η Αγκαλιά,που μεταμορφώθηκε σταδιακά σε ένα δυνατό "πιστεύω" για όλους.Έτσι,αποφασίστηκε αυτή "η αγκαλιά" να βγει και προς τα "έξω"-με το να προστεθεί στον τίτλο και να γίνει πια το νέο Σύμβολο.

Ένα παιδί,στην αγκαλιά της Μητέρας του!!!

Οι σκοποί του Συλλόγου εξακολουθούν να είναι οι ίδιοι:Προσφέρουν προστασία στο παιδί από την κύησή του και μετά τον τοκετό,καθώς και στη μητέρα του και παράλληλα καλλιεργούν και υπηρετούν ένα πνεύμα φιλοτεκνίας και αποφυγής των εκτρώσεων.
Μετά από πολύμηνο προβληματισμό για την ανεύρεση μιας λέξης,που να εκφράζει τους σκοπούς του Συλλόγου Προστασίας Αγέννητου Παιδιού,τα μέλη του Δ.Σ. αποφάσισαν ότι η πιο αντιπροσωπευτική μονολεκτική αναφορά στην ονοματοδοσία του,κατάλληλη και για την ευρύτερη αναγνωρισιμότητά του,η οποία συνάδει με την όλη αξιοπρεπή μέχρι σήμερα παρουσία και προσφορά του στον άνθρωπο,είναι η λέξη αγκαλιά.


********************************************************************************

Η αγκαλιά είναι το λύγισμα και των δυο χεριών,ώστε οι βραχίονες να έρχονται παράλληλα και κοντά στον κορμό,όπως όταν κάποιος κρατά κάτι/κάποιον προστατευτικά στο στήθος του ή σφίγγει (κάποιον/κάτι) πάνω του.

Η μητέρα κοιμίζει το μωρό στην αγκαλιά της.
Μητρική αγκαλιά,θερμή αγκαλιά,ανοιχτή αγκαλιά,τρυφερή αγκαλιά, στοργική αγκαλιά.


********************************************************************************
 Ο Σύλλογος αγκαλιάζει και στηρίζει την έγκυο,στον αγώνα της να κρατήσει το παιδί της.Για τον καθένα μας,η αγκαλιά σημαίνει ότι αποδεχόμαστε τους σκοπούς του Συλλόγου και,έμπρακτα,βοηθούμε και υποστηρίζουμε την πραγματοποίησή τους.


Η πιο μεγάλη,η πιο ζεστή,η πιο γλυκειά,η πιο τρυφερή αγκαλιά,είναι η αγκαλιά της μάνας.
Οι μητέρες που στηρίχθηκαν και στηρίζονται από τον Σύλλογό,έχουν εκφράσει και με επιστολές τους αυτή την αίσθηση του αγκαλιάσματος,που βρίσκουν κοντά μας.Και είναι ελπιδοφόρο και χαρούμενο το γεγονός,ότι έχουν βρει πλέον τον δρόμο τους-και θέλουν να εκφράσουν σε λίγες γραμμές,τα πολλά συναισθήματά τους,για την ανθρωπιά και την αγάπη που δέχθηκαν από τον Σύλλογο Προστασίας Αγέννητου Παιδιού.

Από τη δημιουργία του συλλόγου μέχρι σήμερα,περίπου 1.500 παιδιά γεννήθηκαν κάτω από τη διακριτική,ουσιαστική και με πολλή φροντίδα,συμπαράσταση του Συλλόγου!:)


*********************************************************************************
Η Διεύθυνση της "Αγκαλιάς" είναι:
Ηπείρου 28-Αθήνα

Ταχυδρομικός κώδικας:
104 33

E-mail:
unborn@unborn.gr  (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση.Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.)
Τηλέφωνο:
210 8828788 
Fax:
210 8235121

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου