Οι <<Μαμάδες-Μέλλουσες Μαμάδες>> δημιουργήθηκαν στο facebook και στη συνέχεια σαν Blog,τον Δεκέμβρη του 2010!
Σας περιμένουμε λοιπόν και 'σας στην όμορφη παρεϊτσα μας https://www.facebook.com/#!/groups/Mamades.MellousesMamades/
--------------------------------
E-mail επικοινωνίας:
Vivi911947@hotmail.com
--------------------------------

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Το μικρό σου είδε άσχημο όνειρο?..Πώς να το ηρεμήσεις!!

Τα βρέφη βλέπουν όνειρα ενώ βρίσκονται μέσα στην κοιλιά της μητέρας τους.Τι γίνεται όμως όταν τα γλυκά όνειρα γίνονται εφιάλτες που οδηγούν σε κλάματα και ανησυχία?

2-3 ετών!

Φράσεις όπως "δεν είναι τίποτα,είναι μόνο ένα όνειρο",δεν μπορούν αν ηρεμήσουν ένα παιδί καθώς σε αυτή την ηλικία το μικρό δεν έχει πλήρη συναίσθηση της κατάστασης στην οποία βρίσκεται.Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να το σφίξουμε στην αγκαλιά μας και να το χαϊδέψουμε,για να αισθανθεί προστατευμένο.Επίσης οι ψυχολόγοι λένε πως δεν πρέπει να διστάζουμε να πάρουμε το μωρό στο κρεβάτι μας προκειμένου να νιώσει ασφάλεια.Το πρωί όταν τα δύσκολα θα έχουν περάσει μπορούμε να παίξουμε μαζί του ένα παιχνίδι,στο οποίο αυτό θα είναι ο πρωταγωνιστής,που θα νικάει τον κακό,λέγοντάς του:"Βλέπεις πόσο δυνατός είσαι,κατάφερες να νικήσεις"!

4-6 ετών!


Σε αυτή την ηλικία το παιδί καταλαβαίνει γι' αυτό μπορούμε να του εξηγήσουμε πως τη νύχτα αναβιώνουμε σαν μια ταινία όσα έχουν γίνει μέσα στη μέρα.Μπορούμε επίσης να το ρωτήσουμε:"Μήπως έγινε κάτι που σε τρόμαξε?" ώστε να το βοηθήσουμε να το ξεπεράσει. Μπορούμε ακόμα να το βάλουμε να σχεδιάσει τις ιστορίες των ονείρων του.
Όταν δει το "τέρας" πάνω στο χαρτί,θα μπορέσει εύκολα να αποστασιοποιηθεί από αυτό και να μην το φοβάται πια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου