Οι <<Μαμάδες-Μέλλουσες Μαμάδες>> δημιουργήθηκαν στο facebook και στη συνέχεια σαν Blog,τον Δεκέμβρη του 2010!
Σας περιμένουμε λοιπόν και 'σας στην όμορφη παρεϊτσα μας https://www.facebook.com/#!/groups/Mamades.MellousesMamades/
--------------------------------
E-mail επικοινωνίας:
Vivi911947@hotmail.com
--------------------------------

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Αθώα η επισκληρίδιος?


Η επισκληρίδιος ένεση είναι μιας μορφής τοπική νάρκωση που μας επιτρέπει να συμμετέχουμε στον τοκετό χωρίς όμως να νιώθουμε πόνο.Η ένεση γίνεται από ειδικό αναισθησιολόγο ο οποίος κάνει με μια μικρή τρύπα στην πλάτη από όπου περνάει το αναισθητικό υγρό μέσω καθετήρα.Η διαδικασία χορήγησης κρατάει 10 με 20 λεπτά,διαρκεί για περίπου 1,5-2,5 ώρες και τα αποτελέσματά της γίνονται αισθητά αμέσως.
Συχνά ενδέχεται να μην είναι αρκετή μια μόνο δόση και να χρειαστεί επαναληπτική.Το σημαντικό είναι ότι πριν γίνει η εφαρμογή της από τον αναισθησιολόγο,ελέγχονται οι παράγοντες πήξεως του αίματος της επιτόκου,καθώς επίσης και η ανατομία της στο σημείο της σπονδυλικής στήλης που θα τοποθετηθεί ο καθετήρας.
Αν οι εξετάσεις δεν είναι καλές,τότε η επισκληρίδιος δεν μπορεί να γίνει.


Τα υπέρ και τα κατά

Αν και η επισκληρίδιος αντιμετωπίζεται με δισταγμό από πολλές γυναίκες τα υπέρ και τα κατά είναι τα εξής:

Τα πλεονεκτήματα
  • Ανακουφίζει πλήρως από τους πόνους του τοκετού καθώς μουδιάζει το κάτω μέρος του σώματος.Ωστόσο κατά την γέννα η επίτοκος νιώθει την πίεση από την κάθοδο του παιδιού,κάτι που είναι απαραίτητο προκειμένου να συμμετέχει στην εξώθηση.
  • Η γυναίκα που έχει κάνει επισκληρίδιο διατηρεί πλήρη επαφή με το περιβάλλον και μπορεί να συνεργαστεί άψογα με τον γιατρό και την μαία και φυσικά πιο αποτελεσματικά και ψύχραιμα καθώς δεν νιώθει πόνο.
  • Η συγκεκριμένη αναισθησία ρίχνει την αρτηριακή πίεση οπότε είναι η ιδανική για όσες έχουν υψηλή πίεση,ενώ ωφελεί γυναίκες με καρδιακά προβλήματα,αφού περιορίζει το έργο των πνευμόνων.
Παρενέργειες
Ενδέχεται να προκαλέσει ιλίγγους,ζαλάδα,κρυάδες από την πτώσης της πίεσης που προκαλεί,να προκαλέσει πονοκέφαλος που κρατάει λίγες ώρες και να επιβραδύνει την διαδικασία του τοκετού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου