Οι <<Μαμάδες-Μέλλουσες Μαμάδες>> δημιουργήθηκαν στο facebook και στη συνέχεια σαν Blog,τον Δεκέμβρη του 2010!
Σας περιμένουμε λοιπόν και 'σας στην όμορφη παρεϊτσα μας https://www.facebook.com/#!/groups/Mamades.MellousesMamades/
--------------------------------
E-mail επικοινωνίας:
Vivi911947@hotmail.com
--------------------------------

Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012

Χριστουγεννιάτικες εορτές με παιδιά!!

Τα Χριστούγεννα για τα παιδιά είναι οι καλύτερες μέρες του χρόνου.
Η πιο μαγική εποχή!
 
Τί όμορφα που είναι τα Χριστούγεννα όταν τα περνάς οικογενειακά!?
 
   
Στολίζετε όλοι μαζί το χριστουγεννιάτικο δέντρο με πάρα πολλά στολίδια & φωτάκια..Τα παιδιά γράφουν γράμμα στον Άγιο Βασίλη,ενώ ο μπαμπάς παλεύει να ανάψει το τζάκι..Η μαμά φτιάχνει ζεστά cookies & έχει μοσχοβολήσει όλο το σπίτι!
Ύστερα κάνετε όλοι μαζί μια βόλτα στην πόλη όπου είναι στολισμένη με πολλά λαμπιόνια & όμορφα,πανύψηλα χριστουγεννιάτικα δεντράκι..Έτσι τα παιδιά έχουν μπει για τα καλά στο πνεύμα των Χριστουγέννων!
Τα Χριστούγεννα για τα παιδιά είναι οι καλύτερες μέρες του χρόνου & η πιο μαγική εποχή του χρόνου..Τα περιμένουν με ανυπομονησία,γιατί δεν έχουν σχολείο,γιατί περιμένουν τα δώρα που θα τους φέρει ο Άγιος Βασίλης,για τον ιδιαίτερο στολισμό που κάνουμε στο σπίτι & ειδικά στην πόλη!
 
Για όλους αυτούς τους λόγους,τα Χριστούγεννα για τα παιδιά είναι η καλύτερη εποχή του χρόνου!!
Σωστά?:)
 
Τα παιδιά θα κρατήσουν αναμνήσεις από τα ευτυχισμένα Χριστούγεννα για όλη τους τη ζωή..Αυτές οι μέρες βοηθούν τα παιδιά να κρατήσουν όμορφες αναμνήσεις τις οποίες θα τις έχουν σαν οπλοστάσιο στις κακές περιόδους της ζωής τους.
 
 
Μέσα από αυτές τις αναμνήσεις των ευτυχισμένων Χριστουγέννων της παιδικής ηλικίας θα βρίσκουν δύναμη και κουράγιο για οποιαδήποτε δυσκολία αντιμετωπίσουν!
Οι γονείς αντιμετωπίζουν τα Χριστούγεννα ακριβώς με την συναίσθηση ότι είναι καταπληκτικές μέρες για τα παιδιά και προσπαθούν να τους φτιάξουν πρόγραμμα που να έχει δραστηριότητες.Τους αγοράζουν πολλά δώρα & κάνουν ό,τι μπορούν για τα παιδιά τους.
Το κακό είναι όμως ότι κάνουν ό,τι μπορούν για τα παιδιά τους μέσα σ' ένα καταναλωτικό σκεπτικό..Θεωρούν δηλαδή ότι με πολλά δώρα,πολλά παιχνίδια,πολλές εξόδους έχουν κάνει τα παιδιά τους να ζήσουν θαυμάσια Χριστούγεννα!
 
Το μήνυμα των Χριστουγέννων όμως είναι η αγάπη,η φιλαλληλία (το να αγαπάμε τους άλλους),η συντροφικότητα & η προσφορά.Πρέπει να δούμε τα Χριστούγεννα σαν μια εποχή που θα μείνουμε περισσότερο στο σπίτι,θα είμαστε πιο χαλαροί,θα μπορούμε να παίξουμε ουσιαστικά & να επικοινωνήσουμε με τα παιδιά,να τα ακούσουμε & να τους μιλήσουμε!
 
Πρώτα όμως,να τ' ακούσουμε,γιατί όλον τον άλλο καιρό δεν τα ακούμε μέσα στο τρέχα από δω - τρέχα από 'κει - από σχολείο σε φροντιστήριο - από φροντιστήριο σε άλλο φροντιστήριο..
Δεν είναι εύκολο να ακούσουμε τα παιδιά μας,ούτε & να συζητήσουμε μαζί τους!
Πρέπει να τους δείξουμε ότι το πνεύμα των Χριστουγέννων είναι το πνεύμα της προσφοράς & όχι το πνεύμα μόνο της κατανάλωσης & της απαίτησης για δώρα!
 
 
Θέλετε & μερικές συμβουλές?:) 
  • Φτιάξτε δώρα μαζί με τα παιδιά σας!Κάρτες,χειροποίητες κατασκευές,γλυκά κτλ.Τυλίξτε τα όμορφα & δώστε τα σε ανθρώπους αγαπημένους!
  • Μην ξοδεύετε χρήματα ασυλλόγιστα για δώρα τα οποία μπορεί ο καθένας να τα βρει σε οποιοδήποτε κατάστημα!Έτσι,συνηθίζουμε το παιδί σ' ένα πνεύμα που δεν έχει την κατανάλωση μέσα,αλλά το μεράκι,την προσωπική σφραγίδα,το νοιάξιμο!Μαθαίνει ότι το δώρο είναι αγάπη & σκέψη.Όχι ότι το δώρο είναι υποχρέωση & αν δεν μου κάνεις δώρο ή σπουδαίο δώρο δεν είσαι καλός μπαμπάς - νονός - Άγιος Βασίλης!
  • Κάν' τε επισκέψεις στους παππούδες,στους νονούς & σ' όλους τους ανθρώπους που στην καθημερινότητα βλέπουνε λίγο!
  • Κάν' τε όμορφες βόλτες ώστε να γεμίσουν τα μάτια τους & τ' αυτιά τους με όμορφα θεάματα & όμορφους ήχους!
  • Ξεκουραστείτε πολύ,χουχουλιάστε..Γιατί αυτό είναι το πνεύμα των ημερών & όχι το πνεύμα της κούρασης,του ξενυχτιού,του πολύ φαγητού & των πολλών εξόδων!
 
Τέλος,σκέφτομαι εγώ τώρα..
Μήπως να ξανα γίνουμε & 'μεις παιδιά μαζί με τα παιδιά?:)

1 σχόλιο:

  1. Εννοείται γινόμαστε κι εμείς παιδιά!
    Και έχεις δίκιο, είναι καλύτερα να αφιερώσουμε χρόνο για παιχνίδι, βόλτες, συζητήσεις και όχι τόσο αγορές παιχνιδιών. Και υπάρχουν τόσες δημιουργικές δραστηριότητες να κάνουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή