Οι <<Μαμάδες-Μέλλουσες Μαμάδες>> δημιουργήθηκαν στο facebook και στη συνέχεια σαν Blog,τον Δεκέμβρη του 2010!
Σας περιμένουμε λοιπόν και 'σας στην όμορφη παρεϊτσα μας https://www.facebook.com/#!/groups/Mamades.MellousesMamades/
--------------------------------
E-mail επικοινωνίας:
Vivi911947@hotmail.com
--------------------------------

Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Γέννα στο νερό

"Το υγρό στοιχείο του ζεστού νερού είναι ένα υποστηρικτικό πεδίο τοκετού που επιτρέπει στις μητέρες να συντονιστούν με τους πρωτογενείς ρυθμούς της ζωής ενώ είναι απασχολημένες με την αιώνια τέχνη της γέννας". (Birth as we know it -dvd)

Προσωπικά,σας προτείνουν ανεπιφύλακτα τη γέννα στο νερό σαν μια ιδανική επιλογή στο τοκετό.Η πράξη αυτή είναι απίστευτα απλή και πολύ ανακουφιστική. Η μητέρα μπαίνει σε μια μπανιέρα με νερό στη θερμοκρασία του σώματος κατά τη διάρκεια του τοκετού.
Αν η μητέρα θελήσει να γεννήσει το μικρό της στο νερό,δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην το κάνει.


Όσο για το μωρό?

Το μωρό έχει μεγαλώσει σε ένα υγρό περιβάλλον για τους τελευταίους 9 μήνες.Τα νεογέννητα προσαρμόζονται πολύ εύκολα όταν γεννιούνται σε νερό.Η γέννα στο νερό είναι ένα θαύμα.


Τα οφέλη της γέννας στο νερό!
  • Καλύτερη χαλάρωση.Το νερό βοηθά τους μύες να χαλαρώσουν.Για το λόγο αυτό πολύς κόσμος απολαμβάνει ένα ζεστό μπάνιο μετά από μια κουραστική μέρα.Όταν χαλαρώνεις στο ζεστό νερό οι ανησυχίες σου εξαφανίζονται.Η χαλάρωση κατά τη διάρκεια του τοκετού είναι πολύ σημαντική. Όταν η μητέρα είναι σε ένταση,όχι μόνο καθυστερεί ο τοκετός αλλά γίνεται και πιο επώδυνος.Η χαλάρωση είναι πολύ πιο αποτελεσματική.
  • Ανακούφιση από τον πόνο.Οι μητέρες αναφέρουν μεγάλη ανακούφιση όταν μπαίνουν σε ζεστό νερό κατά τη διάρκεια του τοκετού. Μερικές έμπειρες μητέρες αναφέρουν ότι η εμπειρία της χρήσης νερού ήταν σχεδόν τόσο αποτελεσματική στην ανακούφιση των ωδίνων όσο η χρήση φαρμακευτικών παυσίπονων ή επισκληριδίου .Η γέννα στο νερό είναι μια καλή εναλλακτική λύση για μητέρες που επιθυμούν μια γέννα χωρίς φάρμακα.
  • Μειωμένη κοιλιακή πίεση.Μέρος του πόνου στον τοκετό προκαλείται από την αυξανόμενη πίεση στο κάτω μέρος της κοιλιάς με τη κάθοδο του μωρού στο γεννητικό σωλήνα.Η φυσική πλευστότητα που δημιουργείτε στο νερό βοηθά στη μείωση αυτής της πίεσης, με αποτέλεσμα τη χαλάρωση και τη μείωση του πόνου.
  • Μεγαλύτερη συμμετοχή του συντρόφου.Συχνά ο σύντροφος νιώθει ότι είναι ένας απλός θεατής ή είναι τελείως απών ενώ οι ιατροί και το υπόλοιπο ιατρικό προσωπικό αναλαμβάνουν όλη την δράση.Αυτό δεν συμβαίνει στο τοκετό σε νερό.Η μητέρα που γεννάει στηρίζεται στο σύντροφό της για ανακούφιση και συγκέντρωση.Συχνά ο άντρας μπαίνει μέσα στη μπανιέρα, πίσω από τη μητέρα και της προσφέρει μασάζ και ενθάρρυνση.Συχνά ο μπαμπάς είναι ο πρώτος που αγγίζει το παιδί.
Σε μια γέννα οπού τιμάται η δύναμη της φύσης,η επίτοκος και ο άντρας της βιώνουν την ύψιστη στιγμή της αλήθειας και τη βαθύτερη οικειότητα,βιώνουν μαζί τη γέννηση του παιδιού τους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου