Οι <<Μαμάδες-Μέλλουσες Μαμάδες>> δημιουργήθηκαν στο facebook και στη συνέχεια σαν Blog,τον Δεκέμβρη του 2010!
Σας περιμένουμε λοιπόν και 'σας στην όμορφη παρεϊτσα μας https://www.facebook.com/#!/groups/Mamades.MellousesMamades/
--------------------------------
E-mail επικοινωνίας:
Vivi911947@hotmail.com
--------------------------------

Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Το δωμάτιο "μεγαλώνει" μαζί με το παιδί!

Πόσο εύκολο είναι να ανανεώνετε το παιδικό δωμάτιο,έτσι ώστε να ανταποκρίνεται κάθε φορά στις ηλικιακές ανάγκες του παιδιού?
 
 
 
Λαμβάνοντας υπόψη τα τέσσερα ηλικιακά στάδια-βρεφική,νηπιακή,προσχολική και σχολική ηλικία (χωρίς να συνυπολογίζουμε την περίοδο της εφηβείας),θα πρέπει να αναδιαμορφώσετε το χώρο πολλές φορές..Τί σημαίνει αυτό?Κόπος,χρόνος και χρήματα!Κι όμως,υπάρχουν λύσεις!

Όσο το παιδί σας είναι ακόμη μωρό,τα πράγματα είναι εύκολα και απλά.Η κούνια του,η αγκαλιά σας και η φροντίδα σας είναι όλα όσα χρειάζεται.Καθώς,όμως,το μωράκι σας μεγαλώνει,μεγαλώνουν και οι ανάγκες του.Και φυσικά,αυξάνονται και οι απαιτήσεις στη διακόσμηση,αλλά και στον εξοπλισμό του παιδικού δωματίου.
Το άγχος σας στην προσπάθειά σας να σχεδιάσετε το δωμάτιο του παιδιού είναι πολύ μεγάλο. Άλλωστε,εκεί μέσα το παιδί σας θα παίζει,θα τρέχει,θα ζωγραφίζει,θα δημιουργεί,θα διαβάζει,θα δέχεται τους φίλους του και θα ακούει την αγαπημένη του μουσική.

Το παιδικό δωμάτιο θα είναι ο κόσμος του παιδιού σας για πάρα πολλά χρόνια.Εκεί μέσα θα ζήσει πολλές ενδιαφέρουσες και δημιουργικές στιγμές.Καθώς,λοιπόν,το παιδί σας θα αλλάζει και θα εξελίσσεται,το δωμάτιό του θα πρέπει να αλλάζει κι αυτό,για να μπορεί να του προσφέρει κάθε φορά τα απαραίτητα για την ηλικία του και την ψυχοκινητική του ανάπτυξη.

Ξεκινήστε,λοιπόν,το σχεδιασμό του δωματίου έχοντας πάντα υπόψη σας τις πολλές αλλαγές που θα χρειαστεί να κάνετε στο μέλλον.Για να γλιτώσετε κόπο και χρήματα,θα πρέπει με μικρές και έξυπνες κινήσεις να το “μεταμορφώνετε” εύκολα σ' έναν άνετο και λειτουργικό χώρο,όπου θα χαίρεται κάθε φορά να παίζει,να μελετάει,αλλά και να δημιουργεί!
Συχνά πολλοί γονείς αναρωτιούνται πώς θα μπορούσε το δωμάτιο του μωρού ή το παιδικό να γίνει πιο άνετο ή πώς θα χωρέσει όλη την απαραίτητη προίκα,ώστε και αυτό να νιώθει ελεύθερο-για να μπορεί να κινείται και να παίζει άνετα-,αλλά και αργότερα να μπορεί να διαβάζει ή να παίζει με τους φίλους του.

Άλλωστε,το παιδί μεγαλώνοντας “μαζεύει” διάφορα πράγματα,ενώ τα παιχνίδια και τα διάφορα αθλητικά είδη πολλές φορές συσσωρεύονται σε βαθμό απελπισίας,πνίγοντας το χώρο.

Θα πρέπει να φανταστείτε το χώρο σαν ένα άδειο κουτί,στο οποίο θα μπορείτε ανά διαστήματα να προσθέτετε αυτό το κάτι παραπάνω που θα χρειάζεται κάθε φορά ο ένοικός του για να νιώθει άνετα,σύμφωνα πάντα με το στάδιο ανάπτυξής του.
Τέλος,είναι πολύ σημαντικό να μην παρασυρθείτε από το προσωπικό σας γούστο.Πολύ σύντομα το παιδί σας θα επιβάλλει τις δικές του προτιμήσεις στη διακόσμηση του δωματίου και τις δικές του ζωγραφιές,αφίσες ή φωτογραφίες.Εσείς πρέπει να φροντίσετε για τα παρακάτω:
  • Το παιδικό δωμάτιο δεν πρέπει να είναι υπερφορτωμένο,αλλά ούτε και απογυμνωμένο.
  • Πρέπει να είναι ηλιόλουστο,δροσερό και ήσυχο.Καλό είναι να βρίσκεται σε νοτιοανατολική θέση.
  • Πρέπει να διαθέτει αρκετό ελεύθερο χώρο,για να κινείται το παιδί με άνεση,όπως και έπιπλα από ανθεκτικά υλικά που θα αντέξουν τη μελλοντική “κακομεταχείριση”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου