Οι <<Μαμάδες-Μέλλουσες Μαμάδες>> δημιουργήθηκαν στο facebook και στη συνέχεια σαν Blog,τον Δεκέμβρη του 2010!
Σας περιμένουμε λοιπόν και 'σας στην όμορφη παρεϊτσα μας https://www.facebook.com/#!/groups/Mamades.MellousesMamades/
--------------------------------
E-mail επικοινωνίας:
Vivi911947@hotmail.com
--------------------------------

Δευτέρα, 3 Σεπτεμβρίου 2012

Οι νευρικές μαμάδες αργούν να γεννήσουν

Οι γυναίκες που φοβούνται τον τοκετό – συνήθως εκείνες που πρόκειται να γεννήσουν το πρώτο τους παιδί – είναι πιο νευρικές και μπορεί να χρειαστούν περισσότερο χρόνο κατά τη διάρκεια του τοκετού,σύμφωνα με τους ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Όσλο.
 

Η έρευνα διεξήχθη σε 2.206 γυναίκες που ήταν στην 32η εβδομάδα της κύησης.Περίπου το 7,5% διαπιστώθηκε ότι φοβόντουσαν τον τοκετό.
Σύμφωνα με τους ερευνητές αυτές οι πιο νευρικές γυναίκες χρειάζονταν περίπου μιάμιση ώρα περισσότερο για να γεννήσουν αυξάνοντας τη διάρκεια του τοκετού σε οχτώ ώρες κατά μέσο όρο.Επίσης,ήταν πιο πιθανό να κάνουν επισκληρίδιο ένεση ή καισαρική τομή.

Οι ερευνητές επισημαίνουν ωστόσο ότι παρά το φόβο τους πολλές γυναίκες καταφέρουν να γεννήσουν φυσιολογικά χωρίς να χρειαστεί καισαρική.

Εξηγούν ωστόσο ότι εφόσον στις γυναίκες που φοβούνται είναι πιο πιθανό να χρειαστεί ιατρική παρέμβαση,καλό είναι να διερευνηθεί περαιτέρω το ζήτημα προκειμένου οι μαιευτήρες και οι μαίες να παρέχουν στήριξη και σωστές συμβουλές στις γυναίκες!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου