Οι <<Μαμάδες-Μέλλουσες Μαμάδες>> δημιουργήθηκαν στο facebook και στη συνέχεια σαν Blog,τον Δεκέμβρη του 2010!
Σας περιμένουμε λοιπόν και 'σας στην όμορφη παρεϊτσα μας https://www.facebook.com/#!/groups/Mamades.MellousesMamades/
--------------------------------
E-mail επικοινωνίας:
Vivi911947@hotmail.com
--------------------------------

Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

Ατίθασα παιδιά & γονείς

Τα νήπια πολλές φορές εμφανίζουν συμπεριφορές «ανυπακοής» οι οποίες προβληματίζουν τους γονείς.


Συχνά οι γονείς και το ευρύτερο οικογενειακό περιβάλλον απορούν για την «κακή» συμπεριφορά των μικρών παιδιών.Συνήθως οι συμβουλές,τα «καλοπιάσματα» και τα «ξεγελάσματα» (οι γονείς συχνά παρασύρονται και καλοπιάνουν ή ξεγελούν τα παιδιά τους) δεν πετυχαίνουν το στόχο τους και πολλές φορές οι γονείς εξωθούνται σε πιο δραστικές λύσεις,τιμωρίες,απειλές και απαγορεύσεις.

Συχνά οι γονείς αναρωτιούνται τι άλλο να κάνουν αφού τίποτα δεν μοιάζει να λειτουργεί,ενώ εκφράζουν την απορία τους για αυτό το «άλλο» παιδί,που δεν «ακούει» πια κανέναν.
Πολλές φορές οι γονείς χάνουν τον έλεγχο και εκνευρίζονται με το μικρό παιδί που μοιάζει να διασκεδάζει σαν να τους «κοροϊδεύει»,όπως λένε συχνά οι γονείς.

Συχνά όταν τα παιδιά φέρονται με τρόπο ατίθασο και εκδηλώνουν συμπεριφορές «ανυπακοής»,κινητοποιούν αισθήματα αποτυχίας στις μητέρες.Αυτές οι καταστάσεις πιθανόν αυξάνουν την ένταση στη σχέση τους (μητέρας και παιδιών) και δημιουργούν ένα είδος επανάληψης των μεταξύ τους συγκρούσεων.Πιο συγκεκριμένα τα παιδιά φέρονται κάθε φορά με τον ίδιο «ακατάλληλο» τρόπο και αυτό προκαλεί την ίδια (εκνευρισμένη) αντίδραση της μητέρας.
Ορισμένες φορές τα παιδιά φαίνεται να «υπακούν» στον πατέρα και να συμμορφώνονται,γεγονός που μπορεί να αναστατώσει τις σχέσεις του ζευγαριού.
Βέβαια οι μητέρες βρίσκονται σε συνεχή τριβή με τα παιδιά,ενώ συχνά οι πατέρες μπορούν να διακόψουν αυτές τις συγκρούσεις και να χειριστούν τις καταστάσεις με περισσότερη ψυχραιμία.Σε αυτές τις συνθήκες είναι σημαντικό να αναγνωρίζεται η κούραση στους γονείς,ιδίως στις μητέρες που αναλαμβάνουν συνήθως την καθημερινή φροντίδα του νηπίου και της υπόλοιπης οικογένειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου