Οι <<Μαμάδες-Μέλλουσες Μαμάδες>> δημιουργήθηκαν στο facebook και στη συνέχεια σαν Blog,τον Δεκέμβρη του 2010!
Σας περιμένουμε λοιπόν και 'σας στην όμορφη παρεϊτσα μας https://www.facebook.com/#!/groups/Mamades.MellousesMamades/
--------------------------------
E-mail επικοινωνίας:
Vivi911947@hotmail.com
--------------------------------

Κυριακή 5 Ιουνίου 2011

Δημόσιο ή Ιδιωτικό μαιευτήριο?

Ιδιωτικό ή δημόσιο μαιευτήριο?
Ιδού η απορία!


Μια απορία που είναι φυσιολογικό να προβληματίζει τους γονείς,αφού θέλουν το καλύτερο.Το κύριο μέλημα του γονιού είναι το καλό του παιδιού του.Ζει και αναπνέει για κάνει το καλύτερο δυνατό για το καμάρι του,από τη στιγμή που θα γεννηθεί μέχρι και ο ίδιος να αποχαιρετήσει τη ζωή.Τα διλήμματα που καλείται να αντιμετωπίσει ο γονιός πολλά.
Πριν καν τον ερχομό του μωρού στη ζωή έρχεται και το πρώτο...Ιδιωτικό ή δημόσιο μαιευτήριο?


Φυσικά αυτό έχει να κάνει και με την οικονομική άνεση του καθένα.Άλλες οι απαιτήσεις για την τσέπη τους στο δημόσιο και φυσικά άλλες σε ένα ιδιωτικό.Το μεγαλύτερο ποσοστό των αντρών κάνουν τα αδύνατα δυνατά,ώστε να προσφέρουν στη γυναίκα τους όλες τις ανέσεις και την ασφάλεια κατά τη διάρκεια της γέννας.Πολλοί είναι όμως αυτοί που δεν μπορούν εκ των πραγμάτων να το κάνουν.

Από τα παραπάνω μπορούμε να βγάλουμε ένα μικρό συμπέρασμα ότι το μεγαλύτερο ποσοστό κυρίως στην Ελλάδα προτιμά το ιδιωτικό μαιευτήριο από το δημόσιο.
Γιατί όμως?!...
Ειδικά στη χώρα μας ακόμα και στον τομέα της υγείας επικρατεί η νοοτροπία του ότι δίνεις-παίρνεις. Διάφορα θανατηφόρα ατυχήματα,μπερδέματα παιδιών στη γέννα έχουν,αλλά και η γενικότερη μέτρια κατάσταση στο υγεινομικό σύστημα της Ελλάδας έχουν αποτρέψει τους πολίτες της χώρας την επιλογή κρατικών νοσοκομείων κυρίως για σοβαρές υποθέσεις.

Κάτι,που ισχύει και στην περίπτωση της γέννας.Οι γονείς για να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο καταφέυγουν στη λύση του ιδιωτικού μαιευτηρίου από το δημόσιο με οποιοδήποτε οικονομικό κόστος.Εκεί,η γυναίκα αλλά και το βρέφος που έρχεται στη ζωή όντως έχει όλες τις ανέσεις και την περίθαλψη που κάτω από την πληρωμή είναι σχεδόν πάντα άριστη.Όλα αυτά σε αντίθεση με τα ιδιωτικά μαιευτήρια που φυσικά υπάρχουν και εξαιρέσεις.Σε μια χώρα όπως η Ελλάδας που το μεγαλύτερο ποσοστό τω δημοσίων υπαλλήλων έχει επαναπαυτεί στη θέση του ξεχνώντας τη δουλειά του,αυτό έχει ως αποτέλεσμα την αμφοισβήτηση όλων των δημόσιων υπηρεσιών.Ανάμεσα τους και τα μαιευτήρια που τα ιδιωτικά είναι η προτίμηση των περισσοτέρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου