Οι <<Μαμάδες-Μέλλουσες Μαμάδες>> δημιουργήθηκαν στο facebook και στη συνέχεια σαν Blog,τον Δεκέμβρη του 2010!
Σας περιμένουμε λοιπόν και 'σας στην όμορφη παρεϊτσα μας https://www.facebook.com/#!/groups/Mamades.MellousesMamades/
--------------------------------
E-mail επικοινωνίας:
Vivi911947@hotmail.com
--------------------------------

Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Πώς θα επιλέξετε το σωστό παιδικό σταθμό?!

Μπορεί κάποιοι να πιστεύουν ότι οι παιδικοί σταθμοί δεν είναι και η ιδανικότερη λύση για παιδιά ηλικίας κάτω των τριών ετών,όμως πολλές φορές είναι η μόνη επιλογή που έχετε.
Αφήστε λοιπόν τις τύψεις σας στην άκρη και ψάξτε να βρείτε τον καταλληλότερο.

Το καλοκαίρι είναι μια πολύ καλή εποχή για να ξεκινήσει το παιδάκι σας να πηγαίνει σε έναν παιδικό-βρεφονηπιακό σταθμό,αφού δεν υπάρχουν ιώσεις και έτσι είναι μικρότερες οι πιθανότητες να αρρωστήσει.Μέχρι το χειμώνα θα έχει καταφέρει να κερδίσει αρκετά αντισώματα με τις μικρότερες δυνατές απώλειες.

  

Ένα από τα βασικότερα κριτήρια,που πρέπει να βάλετε για να εξοικονομήσετε χρόνο,αλλά και για να διασφαλίσετε την όσο το δυνατόν ομαλότερη μετάβαση του παιδιού σας στις νέες του συνήθειες,είναι η κοντινή απόσταση του παιδικού σταθμού από το σπίτι σας.Ξεκινήστε λοιπόν την έρευνα αγοράς με τους παιδικούς σταθμούς που βρίσκονται κοντά στο σπίτι σας.

Επίσης σκεφτείτε αν θέλετε έναν παιδικό σταθμό οικογενειακό ή έναν μεγαλύτερο.Ας έχετε στο νου σας ότι όσο περισσότερα παιδιά έχει ένας παιδικός σταθμός,τόσο περισσότερο διακινδυνεύετε να έχετε μία πιο απρόσωπη αντιμετώπιση εκ μέρους των υπεύθυνων του Σταθμού.

Το πρώτο που πρέπει να κάνετε είναι να κλείστε ένα ραντεβού και ζητήστε ξενάγηση σε όλους του χώρους του.Ρωτήστε αν το φαγητό, που παρέχεται στα παιδιά, μαγειρεύεται μέσα στο χώρο ή το προμηθεύονται από catering.

Μάθετε για την αναλογία παιδιών/προσωπικού.Συνήθως σε κάθε τάξη υπάρχουν περισσότερα από 10 παιδιά με μια κύρια παιδαγωγό και μια βοηθό.Για τα παιδιά 2,5 - 3,5 χρόνων είναι απαραίτητη μια παιδαγωγός ανά 8 παιδιά.Στα μεγαλύτερα η αναλογία μπορεί να γίνει μια παιδαγωγός για 10 - 12 παιδιά,ενώ στα κάτω από 2,5 χρόνων η αναλογία γίνεται 1:4.
Αυτά όλα ορίζονται από σχετικές αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείας οπότε οτιδήποτε άλλο σας πουν είναι παράνομο.

Δείτε τους χώρους,που προαυλίζονται τα παιδιά και αν χρειάζεστε σχολικό ζητήστε να δείτε τα σχολικά λεωφορεία,που μεταφέρουν τα παιδιά.


Και μην ξεχνάτε:

Μια απρόσμενη για αυτούς,έφοδος την ώρα του φαγητού,είναι απαραίτητη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου