Οι <<Μαμάδες-Μέλλουσες Μαμάδες>> δημιουργήθηκαν στο facebook και στη συνέχεια σαν Blog,τον Δεκέμβρη του 2010!
Σας περιμένουμε λοιπόν και 'σας στην όμορφη παρεϊτσα μας https://www.facebook.com/#!/groups/Mamades.MellousesMamades/
--------------------------------
E-mail επικοινωνίας:
Vivi911947@hotmail.com
--------------------------------

Κυριακή 5 Ιουνίου 2011

Επιλέγοντας το όνομα του παιδιού..

Μια ευχάριστη και παράλληλα δύσκολη διαδικασία που πολλές φορές όμως μπορεί να δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα και φασαρίες,όταν υπάρχει διαφωνία για το όνομα του παιδιού ανάμεσα στις οικογένειες κυρίως των ζευγαριών.Τις περισσότερες φορές όμως ο δύο γονείς τα βάζουν κάτω και συμφωνούν για το όνομα που θα δώσουν στο καμάρι τους.


Παραδοσιακά το μωρό παίρνει το όνομα από τους γονείς του ζευγαριού με προτεραιότητα αυτούς του πατέρα,ειδικά στο πρωτότοκο παιδί.Το πρώτο αγόρι παίρνει το όνομα του παππού και αν το δεύτερο είναι κορίτσι της γιαγιάς.Στη συνέχεια εφόσον αυξηθούν και άλλο τα μέλη της οικογένειας παίρνουν σειρά και οι <<παππούδες>> από την πλευρά της γυναίκας.Μερικές φορές οι γονείς δίνουν δύο ονόματα στο παιδί έτσι ώστε να μείνουν όλοι ευχαριστημένοι.
Φυσικά,στην περίπτωση που δεν σας αρέσει το όνομα των γονιών σας ή δεν έχετε κάποια υποχρέωση να το ονομάσετε προς τιμήν κάποιου συγγενή σας μπορείτε να κάνετε τη δική σας επιλογή του ονόματος για το γιο ή την κόρη σας.
Τα ονόματα που έχουν τις ρίζες τους στην Αρχαία Ελλάδα και είναι σπάνια στην "αγορά" επικεντρώνουν τις προτιμήσεις αρκετών γονιών.
Ιάσονας,Αλέξανδρος,Σωκράτης,Όμηρος,Ορέστης είναι μερικά ωραία ονόματα για τα αγοράκια,ενώ για τα κορίτσια αυτά των Αφροδίτη,Αθηνά,Ήρα,Ιφιγένεια είναι μερικά που μπορείτε να επιλέξετε.


Πολλοί γονείς είναι αυτοί που επιλέγουν και ονόματα από λουλούδια φυσικά κυρίως για τα κορίτσια,όπως Μαργαρίτα,Τριανταφυλλιά,Γαρυφαλιά,ονόματα που μπορείτε να βάλετε στη λίστα από την οποία θα επιλέξετε και αυτό της μονάκριβης κορούλας σας.
Για τους ποιο θρήσκους,υπάρχει και μια άλλη επιλογή.Αν το μωρό σας γεννηθεί ανήμερα μιας του εορτασμού ενός Αγίου της Ορθοδοξίας μπορείτε να του χαρίσετε το όνομα του.Οι περισσότεροι γονείς το κάνουν αυτό ύστερα από μία δύσκολη γέννα και αποδίδουν έτσι τιμή στον Άγιο που γεννήθηκε ανήμερα του εορτασμού του,το μωρό τους.Φυσικά είναι ωραίο να δίνεις σπάνιο όνομα στο παιδι σου.Αρκεί να το <<προστατέψεις>> από τα πειράγματα των συμαθητών του σε μικρή ηλικία. Πειράγματα που μπορούν να του δημιουργήσουν ψυχολογικά προβλήματα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου