Οι <<Μαμάδες-Μέλλουσες Μαμάδες>> δημιουργήθηκαν στο facebook και στη συνέχεια σαν Blog,τον Δεκέμβρη του 2010!
Σας περιμένουμε λοιπόν και 'σας στην όμορφη παρεϊτσα μας https://www.facebook.com/#!/groups/Mamades.MellousesMamades/
--------------------------------
E-mail επικοινωνίας:
Vivi911947@hotmail.com
--------------------------------

Παρασκευή, 6 Μαΐου 2011

Γόνιμες μέρες!Πώς να τις υπολογίσεις?Έχεις 5 τρόπους!

Κι όμως,υπάρχουν 5 διαφορετικοί τρόποι για να υπολογίσετε τις γόνιμες ημέρες εύκολα!

1) Ημερολογιακή μέθοδος
Οι 3 ημέρες πριν και μετά την ωορρηξία της γυναίκας είναι αυτές κατά τις οποίες υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα σύλληψης.Η ωορρηξία λαμβάνει χώρα 14 ημέρες πριν από την επόμενη περίοδο.Δηλαδή σε ένα κύκλο 28 ημερών η ωορρηξία γίνεται την 14η ημέρα.

2) Θερμική μέθοδος
Η θερμοκρασία ανεβαίνει στις ημέρες της ωορρηξίας (περίπου 37,5 βαθμοί).Αν λοιπόν η γυναίκα καταγράφει καθημερινά την θερμοκρασία του σώματός της,μπορεί να βρει πότε είναι γόνιμη.

3) Κολπικές εκκρίσεις
Κατά τις ημέρες της ωορρηξίας οι κολπικές εκκρίσεις αυξάνουν σε ποσότητα και διαφέρουν σε ποιότητα.Γίνονται δηλαδή βλεννώδεις,διαυγείς και άφθονες.

4) Ελεγχος ωορρηξίας
Γίνεται με ένα απλό τεστ ούρων που μπορείς να αγοράσεις κανεί από τα φαρμακεία.Είναι λίγο ακριβό (περίπου 50 ευρώ),αλλά είναι πολύ απλό και αξιόπιστο.

5) Με υπερηχογραφικό έλεγχο ωορρηξίας στο ιατρείο του γυναικολόγου
Πρόκειται για τον πιο σίγουρο τρόπο ελέγχου της ωρίμανσης του ωοθυλακίου και κατά συνέπεια της ωορρηξίας αλλά λίγο δύσκολο και κουραστικό να πηγαίνεις κάθε μήνα.Ουσιαστικά αποτελεί την πρώτη βαθμίδα υποβοηθούμενης αναπαραγωγής.


Υ.Γ Άν το ζευγάρι μετά από ένα χρόνο προσπαθειών,δεν καταφέρει να γονιμοιποιήσει,τότε θα πρέπει να επισκεφτεί κάποιον ειδικό γιατρό!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου