Οι <<Μαμάδες-Μέλλουσες Μαμάδες>> δημιουργήθηκαν στο facebook και στη συνέχεια σαν Blog,τον Δεκέμβρη του 2010!
Σας περιμένουμε λοιπόν και 'σας στην όμορφη παρεϊτσα μας https://www.facebook.com/#!/groups/Mamades.MellousesMamades/
--------------------------------
E-mail επικοινωνίας:
Vivi911947@hotmail.com
--------------------------------

Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Τί είναι ο ίκτερος?!

Ο ίκτερος είναι μια κατάσταση που προκαλείται από αυξημένα επίπεδα χολερυθρίνης στο αίμα.
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να δίνει στο δέρμα και τα μάτια μια κίτρινη χροια.
Ο ίκτερος είναι μια κατάσταση που προκαλείται από αυξημένα επίπεδα χολερυθρίνης στο αίμα.Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να δίνει στο δέρμα και τα μάτια μια κίτρινη χροιά.

Συνήθης αιτία ικτέρου είναι ο φυσιολογικός ίκτερος του νεογνού που οφείλεται σε ανωριμότητα του ήπατος.Παρουσιάζεται συχνά στα νεογνά,πάντα μετά το πρώτο 24ωρο ζωής και δεν είναι ιδιαίτερα ανησυχητικός μια που υποχωρεί σταδιακά τις επόμενες 2 εβδομάδες.Το μωρό θα πρέπει να σιτίζεται ικανοποιητικά και να τοποθετειται αρκετές ώρες την ημέρα σε ηλιόλουστο δωμάτιο.

Σε κάποιες περιπτώσεις που τα επίπεδα χολερυθρίνης είναι αρκετά αυξημένα γίνεται φωτοθεραπεία με ειδικό μπλε φως για διασπαστεί η χολερυθρίνη, με πολύ καλά αποτελέσματα.Επίσης μωρά που θηλάζουν μπορεί να εμφανίσουν και αυτά ίκτερο πού οφείλεται σε κάποια ουσία του μητρικού γάλακτος η οποία συντελεί στην παρατεταμένη παραμονή της χολερυθρίνης στο αίμα.

Ο ίκτερος αυτός δεν είναι επικίνδυνος,δεν χρειάζεται θεραπεία και δεν αποτελεί αιτία διακοπής του θηλασμού.Βέβαια επειδή υπάρχουν και παθολογικές αιτίες ικτέρου το νεογνό με ίκτερο θα πρέπει πάντα να παρακολουθείται από παιδίατρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου