Οι <<Μαμάδες-Μέλλουσες Μαμάδες>> δημιουργήθηκαν στο facebook και στη συνέχεια σαν Blog,τον Δεκέμβρη του 2010!
Σας περιμένουμε λοιπόν και 'σας στην όμορφη παρεϊτσα μας https://www.facebook.com/#!/groups/Mamades.MellousesMamades/
--------------------------------
E-mail επικοινωνίας:
Vivi911947@hotmail.com
--------------------------------

Τρίτη 10 Μαΐου 2011

Κίνα:Παγκόσμια συγκίνηση για σπάνια περίπτωση σιαμαίων!

Το γύρο του κόσμου - προκαλώντας παγκόσμια συγκίνηση - έχει κάνει η είδηση της γέννησης δύο σιαμαίων κοριτσιών από την Κίνα τα οποία μοιράζονται το ίδιο σώμα.

Τα δύο νεογέννητα κοριτσάκια (ήρθαν στον κόσμο την περασμένη Παρασκευή)  μοιράζονται σχεδόν όλα τα όργανα εκτός από τη σπονδυλική στήλη και τον οισοφάγο.
Σύμφωνα με το νοσοκομείο Suining City Central Hospital στην επαρχία Σιχουάν,τα δίδυμα γεννήθηκαν - κατά τ' άλλα - υγιέστατα και ζύγιζαν περίπου 4 κιλά.Μεταφέρθηκαν άμεσα σε νοσοκομείο της πόλης Τσόνκινγκ για να εξεταστούν από ειδικούς ώστε να αποφανθούν εάν είναι εφικτός ο διαχωρισμός τους.

Δυστυχώς,η σπάνια πάθηση των δίδυμων κοριτσιών δεν επιτρέπει αισιόδοξες προβλέψεις ή εκτιμήσεις.Η πάθηση τους (η οποία επιστημονικά είναι γνωστή ως “dicephalic parapagus”) είναι εξαιρετικά σπάνια και καθιστά αδύνατο τον διαχωρισμό τους.
Συμβαίνει όταν ένα γονιμοποιημένο κύτταρο ωαρίου αποτυγχάνει να διαχωριστεί επιτυχώς και οι πιθανότητες να γεννηθούν έτσι δύο δίδυμα είναι λιγότερες από 1 στις 100.000!

Επί του παρόντος,τα δίδυμα κοριτσάκια «απολαμβάνουν» τη φροντίδα των εργαζομένων του νοσοκομείου καθώς οι πρώτες μέρες ζωής τους «απαιτούν» εντατική παρακολούθηση όλο το 24ώρο!

Εμείς ας τους ευχηθούμε τα καλύτερα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου