Οι <<Μαμάδες-Μέλλουσες Μαμάδες>> δημιουργήθηκαν στο facebook και στη συνέχεια σαν Blog,τον Δεκέμβρη του 2010!
Σας περιμένουμε λοιπόν και 'σας στην όμορφη παρεϊτσα μας https://www.facebook.com/#!/groups/Mamades.MellousesMamades/
--------------------------------
E-mail επικοινωνίας:
Vivi911947@hotmail.com
--------------------------------

Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Το παιδί στο σπίτι!

Πόσες φορές αισθανθήκατε δυσάρεστα μέσα στο σπίτι με τα παιδιά να γκρινιάζουν από πλήξη και να σας παρακαλούν για παιχνίδι?
Πόσες φορές μετά από μία εξαντλητική μέρα στη δουλειά αναζητούσατε απεγνωσμένα λίγες στιγμές ηρεμίας με τα παιδιά στο δωμάτιό τους?
Έχω πολλές λύσεις που θα κάνουν καλύτερη και εποικοδομητικότερη την καθημερινότητα μεγάλων και μικρών!!!


Χρήσιμες ιδέες για γονείς και παιδιά!!!


Αφήστε τα να σας βοηθήσουν!!!

Το μικρό παιδί σας θέλει να βοηθήσει με τις οικιακές μικροδουλειές.Μην του στερείτε αυτή τη χαρά. Μπορεί οι μικροδουλειές να καθυστερήσουν να ολοκληρωθούν,μπορεί να χρειαστεί να τις κάνετε από την αρχή (ότι θα χρειαστεί είναι σίγουρο…),μα είναι τέτοια η χαρά στα μάτια των παιδιών όταν αισθάνονται ότι συνεισφέρουν που αξίζει τον κόπο!!!Αφήνοντας τα παιδιά να συμμετέχουν σήμερα στις δουλειές,δίχως να το καταλαβαίνετε,πλάθετε ικανούς αυριανούς συνεργάτες και άξιους συζύγους!!!Δεν είναι λίγες οι φορές που θα ακούτε σε συζητήσεις-γυναικών συνήθως-χαρακτηρισμούς του τύπου «αχαΐρευτος-ή σαν τη μάνα του-της»…
Ας γλιτώσουμε λοιπόν τους χαρακτηρισμούς….Όσο είναι καιρός!!!
Οι στόχοι σας πρέπει να είναι απλοί και προσεγγίσιμοι…το μόνο που χρειάζεται είναι απλά λίγη κατάρτιση.


Συλλογή ακάθαρτων ρούχων!!!

Είναι μία καλή αρχή!Μάθετε στο μικρό σας να τοποθετεί τα βρώμικα ρούχα του στο καλάθι των άπλυτων.Να διακρίνει το λεκέ και να ξεχωρίζει τα βρώμικα από τα καθαρά.


Στρώσιμο τραπεζιού!!!

Μάθετέ του τη θέση που κατέχει κάθε αντικείμενο στο τραπέζι.Στρώστε το μαζί στην αρχή και προτρέψτε το να το κάνει και μόνο του.Παρουσιάστε του τη σωστή διάταξη των πιάτων,του πιρουνιού, του κουταλιού,της πετσέτας και των ποτηριών.


Τοποθέτηση των πιάτων στο πλυντήριο!!!

Απλή διαδικασία…την οποία σίγουρα θα θέλατε να κάνει κάποιος άλλος!Εύκολη και διασκεδαστική διαδικασία για τους μικρούς…Ξεπλένετε τα πιάτα και τα μικρά τα τοποθετούν στις κατάλληλες θέσεις…Ξεπλένετε,φορτώνει.Παρουσιάστε στο παιδί σας ότι οι σειρές στο πάνω ράφι είναι για τα μικρά πιάτα,ενώ οι στενότερες σειρές στο κατώτατο σημείο είναι για τα λεπτά πιάτα.Ενώ βοηθά,μαθαίνει επίσης για τις μορφές και τα μεγέθη.


Στρώσιμο του κρεβατιού!!!

Αφήστε τα να σας βοηθήσουν στο στρώσιμο του κρεβατιού ακόμη κι αν ήδη ξέρετε ότι το κρεβάτι δεν θα είναι και για "διαφήμιση"...


Διασκέδαση με το ξεσκόνισμα!!!

Τα παιδιά τρελαίνονται με τα ξεσκονόπανα ιδίως εκείνα με τα φτερά.Υποδείξτε τους πού να ξεσκονίσουν και αφήστε τα να χαρούν ενώ εσείς θα κάνετε κάποια άλλη δουλειά δίχως γκρίνιες!!!


Σκούπισμα και σκούπισμα με ηλεκτρική σκούπα!!!

Τα περισσότερα μικρά παιδιά δεν μπορούν να χειριστούν με ευκολία μια μεγάλη ηλεκτρική σκούπα. Μία καλή ιδέα για να ξεκινήσουν το σκούπισμα είναι ο εφοδιασμός του σπιτικού σας με μία σκούπα τύπου swiffer με πανάκια τόσο για σκόνη όσο και για "σφουγγάρισμα".Θα δείτε ότι θα απασχοληθούν και θα ξετρελαθούν με την ιδέα ότι "μεγάλωσαν" και καταφέρνουν να σας βοηθήσουν!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου