Οι <<Μαμάδες-Μέλλουσες Μαμάδες>> δημιουργήθηκαν στο facebook και στη συνέχεια σαν Blog,τον Δεκέμβρη του 2010!
Σας περιμένουμε λοιπόν και 'σας στην όμορφη παρεϊτσα μας https://www.facebook.com/#!/groups/Mamades.MellousesMamades/
--------------------------------
E-mail επικοινωνίας:
Vivi911947@hotmail.com
--------------------------------

Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Διοργάνωση γάμου!!!

Η διοργάνωση ενός γάμου μη νομίζετε ότι είναι απλή υπόθεση.Χρειάζεστε βοήθεια και ίσως κάποιες φορές τη βοήθεια ενός ειδικού.Στην περίπτωση που ξέρετε τί θέλετε συχνά αρκεί η βοήθεια του συντρόφου σας ή ακόμη και ενός καλού φίλου.
Καλό θα ήταν να αποφεύγεται ο προγραμματισμός από τους γονείς του ζεύγους για ευνόητους βέβαια λόγους....


Ξεκινάμε με τον καθορισμό του προϋπολογισμού.

Προσθέστε 25-30%!
Είναι σχεδόν βέβαιο ότι την τελευταία στιγμή θα προκύψουν κάποια έκτακτα έξοδα.Κλείστε τα μάτια και ονειρευτείτε τον γάμο σας!Διώξτε για λίγο από το πλάνο γονείς,συγγενείς,φίλους και σκεφτείτε μόνο εσάς τους δύο…Σας φαντάζεστε σε ένα μικρό κυκλαδίτικο νησί με ένα αέρινο λευκό φόρεμα και τον σύζυγό σας με λευκή λινή πουκαμίσα?
Ή μήπως η εικόνα του καλού σας μέσα σε φράκο και εσείς δίπλα του μέσα στο πλουμιστό νυφικό σας,σας φαίνεται ομορφότερη?
Ξεκινήστε λοιπόν με τα «θέλω» σας!!!
Αρκετές παραχωρήσεις θα κάνετε στη ζωή σας,τουλάχιστον η μέρα του γάμου σας πρέπει να είναι αυτό που φαντάζεστε!!!Μιλήστε με τον μελλοντικό σας σύζυγο για τα όνειρά σας.Συνήθως οι άντρες απλά θέλουν να μας ευχαριστήσουν…Γι’ αυτό και εμείς πρέπει να πάρουμε την σημαντική αυτή απόφαση.Μην επηρεάζεστε από το περιβάλλον σας…Κοιτάξτε βαθιά μέσα σας τα θέλω σας!!!
Έτσι και αλλιώς είναι βέβαιο ότι κάποιοι θα δυσαρεστηθούν με τις αποφάσεις σας όποιες κι αν είναι αυτές!!!

Επόμενο βήμα η δεξίωση.

Θέλετε να γίνει «ανοικτών των πυλών» ή θα προτιμούσατε κάτι πιο prive?
Αν έχετε κάποιο αγαπημένο εστιατόριο ή ξενοδοχείο που θα θέλατε να πραγματοποιήσετε την εκδήλωσή σας,μην διστάσετε να ρωτήσετε αν διοργανώνονται εκδηλώσεις στον συγκεκριμένο χώρο. Αν πάλι προτιμάτε ένα ταβερνάκι μπροστά στο κύμα,με φρέσκο ψαράκι και θαλασσινές λιχουδιές μην διστάσετε επειδή δεν ακολουθεί η πρότασή σας την συνηθισμένη οδό.Ακόμη και ένα beach party με barbeque αν σας αρέσει, κάντε το…
Η μέρα είναι δική σας!!!
Ο αριθμός των καλεσμένων δυστυχώς συνήθως είναι αυτός που καθορίζει και το είδος της εκδήλωσης!Αν για παράδειγμα οι καλεσμένοι σας είναι πεντακόσιοι,ξεχάστε την ιδέα της ταβερνούλας…Όπως και αν θέλετε κάτι «οικογενειακό» κανένα ξενοδοχείο δεν θα σας διέθετε την αίθουσά του για 25 άτομα…

Η επιλογή του κουμπάρου!

Η επιλογή του κουμπάρου είναι ίσως το πιο σημαντικό πράγμα σε έναν γάμο.Ο κουμπάρος πρέπει να είναι ένας άνθρωπος που αγαπάτε και σέβεστε.Ένας άνθρωπος που κρίνετε ότι θα σταθεί κοντά σας στις χαρές και τις λύπες σας (δυστυχώς θα έρθουν και αυτές).
Σε κάποια ζευγάρια δυστυχώς η επιλογή του κουμπάρου γίνεται με δημοσιοσχετίστικα κριτήρια. Δημοφιλής,εύπορος,«χρήσιμος»…Συνήθως αυτές είναι και οι κουμπαριές που χάνονται με το πέρασμα των χρόνων.Ο σκοπός της κουμπαριάς δεν είναι η κάλυψη μέρους των εξόδων μας.Σκοπός της κουμπαριάς είναι η εξέλιξη μίας φιλίας σε συγγένεια γι’ αυτό και πρέπει να σκεφτείτε πολύ πριν δεχθείτε την πρόταση κάποιου να σας παντρέψει!

Μία ακόμη σημαντική παράμετρος κατά τον σχεδιασμό του γάμου σας είναι οι «χρηματοδότες» σας. Θα καλύψετε εσείς τα έξοδα εξ’ ολοκλήρου ή μήπως θα βοηθήσουν και οι γονείς?!
Μην επενδύετε στην πεποίθησή σας ότι κάποιοι από τους καλεσμένους θα σας δώσουν χρήματα. Μπορεί και να έχουν διαφορετικά σχέδια.Στηριχθείτε στο σίγουρο κεφάλαιό σας!


Βάλτε το καλύτερο χαμόγελό σας,αφήστε την φαντασία σας ελεύθερη,απαλλαγείτε από το άγχος και όλα θα πάνε περίφημα!!!

1 σχόλιο:

  1. Εξαιρετική ανάρτηση. Το θέμα της οργάνωσης του γάμου το έχετε αναλύσει σε λίγες γραμμές τέλεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή