Οι <<Μαμάδες-Μέλλουσες Μαμάδες>> δημιουργήθηκαν στο facebook και στη συνέχεια σαν Blog,τον Δεκέμβρη του 2010!
Σας περιμένουμε λοιπόν και 'σας στην όμορφη παρεϊτσα μας https://www.facebook.com/#!/groups/Mamades.MellousesMamades/
--------------------------------
E-mail επικοινωνίας:
Vivi911947@hotmail.com
--------------------------------

Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

Η πρώτη απόδειξη πως έρχεται το μωρό μου!!!

Υπάρχουν δύο τρόποι με τους οποίους μπορείς να σιγουρευτείς πως επιτέλους,σε λίγους μήνες θα κρατάς το μωράκι σου αγκαλιά!
Ο πρώτος είναι το γνωστό σε όλες μας τεστ ούρων και ο δεύτερος,η εργαστηριακή ανάλυση αίματος,η γνωστή επίσης σε όσες μας ως <<β' χοριακή>>,που κατά την άποψή μου είναι πιο έμπιστη!

Έχετε αναρωτηθεί τα τεστ εγκυμοσύνης τί μπορούν και ανιχνεύουν?
 
Κατά την εμφύτευση του γονιμοποιημένου ωαρίου στη μήτρα,εκκρίνεται η χοριακή γοναδοτροπίνη (HCG),η λεγόμενη <<ορμόνη εγκυμοσύνης>>.Αυτή η ορμόνη ανιχνεύεται περίπου οκτώ μέρες μετά τη γονιμοποίηση.Στην ανίχνευση αυτής της ορμόνης βασίζονται τα τεστ.


Ας τα δούμε όμως λίγο αναλυτικότερα!


Το τεστ ούρων



Clearblue,το καλύτερο και πιο αξιόπιστο τεστ για'μένα!

Τα τεστ εγκυμοσύνης ούρων πωλούνται στα φαρμακεία χωρίς συνταγή.Αυτά τα τεστ επιτρέπουν να ανιχνεύσουμε στα ούρα την ορμόνη εγκυμοσύνης (HCG) που εκκρίνεται από το γονιμοποιημένο ωάριο και έπειτα από τον πλακούντα.
Αυτά τα τεστ είναι κατά 99% αξιόπιστα με την προϋπόθεση όμως να ακολουθούνται κατά γράμμα οι οδηγίες χρήσης.Αν το τεστ είναι θετικό,μπορείτε να είστε σχεδόν σίγουρες για την εγκυμοσύνη.Αν το τεστ είναι αρνητικό,υπάρχει η περίπτωση λάθους εφόσον πραγματοποιήθηκε πρόωρα.Σε περίπτωση αμφιβολίας,μπορείτε να ξαναδοκιμάστε άνετα μετά από λίγες μέρες.
Η ορμόνη εγκυμοσύνης (HCG) θα πρέπει να υπάρχει σε ικανή ποσότητα στα ούρα ώστε να μπορεί να ανιχνευθεί από το τεστ.Γι' αυτό συνίσταται να χρησιμοποιείτε το τεστ εγκυμοσύνης με τα πρώτα πρωινά ούρα (επειδή τότε τα ούρα είναι πιο συμπυκνωμένα,υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες ανίχνευσης της ορμόνης) και μόνο σε περίπτωση καθυστέρησης της περιόδου.

Το εργαστηριακό τεστ εγκυμοσύνης (ανάλυση αίματος)

Το τεστ εγκυμοσύνης με εξέταση αίματος γίνεται μόνο με συνταγή και καλύπτεται από τα ασφαλιστικά ταμεία (αν και 'γω όταν είχα κάνει δεν χρειάστηκα συνταγή τέλος πάντων,έχετε εσείς μία καλού-κακού).
Αφού δώσετε λοιπόν,αίμα,θα ερευνηθεί αν υπάρχει η ορμόνη εγκυμοσύνης.Τα τεστ αίματος είναι πολύ ακριβή και μπορούν να φανερώσουν μια εγκυμοσύνη πριν την καθυστέρηση της περιόδου.Είναι τα μόνα 100% αξιόπιστα,όπως σας είπα και παραπάνω!

3 σχόλια: